Kuhu lendavad noored talendid?

Karoliine Aus
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Klassituba.
Klassituba. Foto: Urmas Luik

Juuni oli koolilõpetamise kuu. Üks eluetapp sai sellega läbi ja aeg on otsustada, kuhu edasi. Õpitu panevad käiku Tartu ülikooli Pärnu kolledži lõpetajad, kuid mitte Pärnus.

Kolm Pärnu kolledži lõpetajat jutustasid, et neile meeldis siin õppida: õhkkond oli hubane, õpetajad suurepärased ja päevad põnevad. Siiski viib noorte tee Tartu või Tallinna. Väiksesse suvepealinna ei jääda. Kolledži vilistlane Dagne Mändoja leidis, et põhiprobleem, miks noored pärast õpinguid siia ei jää, on kommunikatsioonis.

“On huvitavad töökohad ja ettevõtted, teiselt poolt leidub oskuslikke tudengeid, kuid kahe grupi vahel ei ole tekkinud dialoogi. Tudengid usuvad, et Tallinn ja Tartu pakuvad rohkem töökohti ja tegevust, mis ei vasta alati tõele,” märkis Mändoja, kellele on jäänud mulje, et üliõpilased ei tea, mis imelisi võimalusi Pärnus leidub.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles