Juhtkiri: Miskit on mäda Uulu koolis

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Kõrvaltvaatajatele jääb viimaste sündmuste ja lehelugude järgi mulje, et mõistlik õppekeskkond Tahkuranna vallas Uulu põhikoolis puudub, kuna seal käib ainult üks jagelemine. Läinud nädala lõpul jõudis konflikt ühe vaheetapini ja ligemale poolsada õpetajat, õpilast ja vallakodanikku korraldasid Tahkuranna vallavalitsuse juures piketi, nõudmaks vallavanem Karel Tölpilt koolirahu taastamist.

“Ametnikud! Jätke kool rahule!”, “Lõpp kolme karjaku kuningriigile!” ja “Käed eemale direktorist!” on mõni plakatitest, millega reedel vallavolikogu ette koguneti. Osa kooliõpetajaid ei ole rahul, et vallavanem ja volikogu teatud liikmed tahavad üle oma volituste ja õiguste määrata seda, kes sobib kooli õpetajaks. Kui koolijuht ei tee nii, nagu nood volikogulased leiavad, ootab teda hundipassi saamine.

Vallavõim ei sekku Uulu põhikooli ellu sugugi esimest korda. Eelmisel suvel lahkus eksamiskandaali pärast koolidirektori ametikohalt Lembi Nõmm, kes tunnistas Pärnu Postimehele vallavanem Tölpi otsest survet selle sammu astumiseks.

Nagu mullu jookseb praegugi Uulu koolis rindejoon ja konflikti pole suutnud lahendada isegi maavanem Andres Metsoja, sest kui ikka direktor ja vallavanem omavahel kokkuleppele ei jõua, on temagi käed seotud.

Selles, kui madalale tasemele on jagelus Uulus jõudnud, võib igaüks veenduda, kui heidab pilgu Pärnu Postimehe veebiküljele ja loeb kümneid kommentaare artiklile “Uulu õpetajad nõudsid vallavanemalt koolirahu”. Samal ajal ei ennusta kommentaariumis toimuv, et lähiajal koolirahu taastub. Ühes on Pärnu Postimees kindel: vallavõimu intriigidel pole koolis kohta ja volikogu pädevusse ei kuulu õpetajaid paika panna. Kuni seda ei mõisteta, rahu Uulu kooli ei saabu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles