Väärikas aastapäev toob rahva Võidula südamesse

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võidula pargis paarisaja-aastasest murdunud saare tüvest valmistatud mälestuspingi juures rääkis rahvamaja ja mõisa perenaine Lea Toom külarahva tegemistest ja häärberi remondivajadusest.
Võidula pargis paarisaja-aastasest murdunud saare tüvest valmistatud mälestuspingi juures rääkis rahvamaja ja mõisa perenaine Lea Toom külarahva tegemistest ja häärberi remondivajadusest. Foto: Gertrud Alatare

Võidula külas tähistatakse ülehomme küla asutamise 195. ja Karolinenhofi mõisa häärberi valmimise 145. aastapäeva, kokkusaamine algab riigilipu heiskamise ja Arvet Toomi loodud Võidula hümni laulmisega.

Vändra valla poolesaja elanikuga Võidula küla 20. kokkutulekule toovad muusikalist külakosti Pärnu suupillimängijad Piccolo Pelimanid. Koloriiti lisab näiteringi “Kriminaalne lugu”. Teatritüki kirjutas kohalik giid Marju Härma-Epäilys ning lihvi andis rahvamaja juhataja ja mõisa perenaine Lea Toom.

Toomi jutu järgi on etenduses äratuntavad Võidula legendaarsed elanikud, kellest rahvas tänini kõneleb, kuid kes tulevad tegelastena lavale vaid eesnime järgi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles