Pärnumaa supluskohtadest ühes vohavad bakterid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teavet suplusvee kvaliteedi ja reostuse kohta saab avalike randade infotahvlitelt ja terviseameti kodulehelt.
Teavet suplusvee kvaliteedi ja reostuse kohta saab avalike randade infotahvlitelt ja terviseameti kodulehelt. Foto: Gertrud Alatare

Viimane Pärnumaa supluskohtade veekvaliteedi kontroll näitas, et tundlikel ja nõrgema immuunsüsteemiga inimestel tasuks Rääma väliujulas ettevaatlik olla.

17. juulil võetud proovide järgi ulatus eelmainitud supluskohas sooleenterokokkide hulk veidi üle normi. “Piirnormi pole ületatud palju, kuid kuna bakterid võivad põhjustada seedetrakti haigusi, tuleks vältida vee allaneelamist. Ettevaatlikud peaksid olema eelkõige tundlikud ja nõrgema immuunsüsteemiga inimesed,” rõhutas keskkonnatervise osakonna peaspetsialist Aune Annus-Urmet. “Võimalik, et praeguseks on vee kvaliteet juba paranenud, ent siiski tasuks suplemisel olla ettevaatlik.”

Vee vastavust nõuetele määratakse kahe näitaja – sooleenterokokkide ja Escherichia coli bakterite hulga ja visuaalse kontrolli alusel. Nimetatud bakterid on tavalised nii inimeste kui loomade soolestikus. Mida rohkem leidub vees neid kaht bakterit, seda suurem on tõenäosus, et seal elab halbu mikroorganisme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles