Kodanikuühiskonna Sihtkapital toetab Raeküla algatusi

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raeküla Vanakooli keskus.
Raeküla Vanakooli keskus. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Kodanikuühiskonna Sihtkapital rahastab MTÜ Selts Raeküla kahte ettevõtmist, mis toetavad eri võrgustike arendamist nii Raekülas kui teistes Pärnu linnaosades.

Projekti „Pärnu kaasab planeerimisse“ tehakse koostöös Pärnu volikogu juures tegutseva kodanikeühenduste ümarlaua ja Kodanikujulguse MTÜga. “Projekti eesmärk on linna planeeringute algatamisel rakendada tulevikus huvigruppide kaasamise mudelit,” selgitas Raeküla Vanakooli keskuse arendusspetsialist Piia Karro.  

Projekti raames on kavas korraldada koolitusi ja ajurünnakuid linnaosades, harida linnaelanikke kohalike meediakanalite vahendusel, välja töötada ja testida kaasamise mudel, mis toetaks kohalikku omavalitsust ka projekti järgselt planeeringute ettevalmistamisel ja elluviimisel.
 
See projekt saab 11 999,03 eurot toetust.
 
Teine projekt, „Raeküla koostöökolmik – linnaosa oma tegu ja oma nägu“,on koostöös Raeküla kooli ja lasteaiaga. Selle eesmärk on kujundada Raeküla koostöökolmikust omavalitsusele partner, kellega koos kavandatakse eri valdkondades linnaosa puudutavaid arendusi, tutvustatakse neid huvigruppidele ja viiakse reaalselt ellu.

Projekt on jagatud neljaks sisutegevuseks. Esimese raames on kavas kohalikule kogukonnale korraldada süsteemseid kohtumisi nii linnavolikogu kui -valitsuse esindajatega, et seeläbi kaasata elanikke rohkem linnas toimuvatesse protsessidesse.

Teise tegevusena saab tänu toetusele jätkata kohaliku ajalehe Raeküla Sõnumid väljaandmist vähemalt 2012. aasta veebruarikuise numbrini.

Kolmandaks algatakse protsessid, mis valmistavad nii koostöökolmiku liikmeid kui kogu linnaosa elanikkonda ette Raeküla hariduselu 100. aastapäeva tähistamiseks 2013. aastal.

Koostöökolmiku liikmete arendamiseks ja silmaringi avardamiseks on kavas neljanda tegevusena korraldada koolitusi ja seirevisiite.
 
Projekt „Raeküla koostöökolmik – linnaosa oma tegu ja oma nägu“ sai toetuseks 11 351,44 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles