Soomlased üllatasid linlasi kontserdiga

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riitta Leivo on tunnustatud džässlauljatar, kelle repertuaarist ei puudu rahvalike laulude töötlusedki. Teda saadab kitarril vanameister Kari Pulakka. Augustiunetusel liitub nendega viiuldaja Kaija Rytkönen.
Riitta Leivo on tunnustatud džässlauljatar, kelle repertuaarist ei puudu rahvalike laulude töötlusedki. Teda saadab kitarril vanameister Kari Pulakka. Augustiunetusel liitub nendega viiuldaja Kaija Rytkönen. Foto: Urmas Saard

Eile õhtul andis Pärnu Lastepargis improviseeritud kontserdi Soome džässduo Sysmä. Ansambli liikmed Riitta Leivo (laul) ja Kari Pulakka (kitarr) elavad Helsingis, kuid nimetavad end suurteks Pärnu fännideks, kuuludes ühtlasi Pärnu Soome seltsi. Augustiunetusel liitub nendega viiuldaja Kaija Rytkönen, kes on estofiil ja Pärnu Soome seltsi kultuurisekretär.

"Tulime pärast proovi Lasteparki kohvi jooma ja mõtlesime, mida me ilusal õhtul kaunis kohas niisama istume," rääkis Rytkönen. "Küsisime baarist luba, võtsime pillid välja ning Riitta ja Kari andsid sealsamas improviseeritud kontserdi."

Riitta Leivo.
Riitta Leivo. Foto: Urmas Saard
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles