Suaru sadamasse kerkis uhiuus päästejaam

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kesk-Läänemerd hõlmava väikesadamate mereturvalisuse projekti toel valmis Kihnus Suaru sadamas merepäästejaam.
Kesk-Läänemerd hõlmava väikesadamate mereturvalisuse projekti toel valmis Kihnus Suaru sadamas merepäästejaam. Foto: Mailiis Ollino

Kihnu mereväravas jahtide kai lähedal tankla vahetus naabruses hakkab silma puidust uusrajatis – päästekuur, mida vabatahtlikud merepäästjad kasutavad navigatsioonihooajal tugipunktina ja kus nad saavad aasta ringi hoida esmast varustust.

Eile pärastlõunal sõlmisid riigihalduse minister Jaak Aab, Kihnu vallavanem Ingvar Saare ja Kihnu Majanduse OÜ juhataja Paal Põlluste lahti Kihnu kirju säärepaela ja kuulutasid päästejaama kohalike laste pillimängu saatel avatuks.

Kihnu vabatahtliku merepäästeseltsi liige vallavanem Saare ütles, et ministriga arutati Liivi lahe suurimale saarele päästeteenistuse ja politseihoone ehitamist, koostatud on hoone eelprojekt ja selle eeldatav maksumus ulatub miljoni euroni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles