Hansagümnaasiumi konverents kaasas tippe üle Eesti

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Hansagümnaasium.
Pärnu Hansagümnaasium. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Pärnu Hansagümnaasiumi koolikonverentsi plenaaristungil kuulutati välja nii kooli projekteerinud arhitekti Olev Siinmaa teema-aasta kui tutvustati konverentsi töötubade nimekaid külalisi.

Hansagümnaasiumi huvijuht Lea Lips andis teada, et Siinmaa teema-aasta raames on oodata ettevõtmisi Olev Siinma mängust kuni arhitekti 130. sünniaastapäeva tähistamiseni oktoobris.

Õpilasesindus tegi konverentsil teatavaks selle kooliaasta aasta õpetaja, kelleks
osutus kehalise kasvatuse õpetaja Mehis Merilaine.

Konverentsil esitleti koolivesti, mida hakatakse Lipsu sõnul kandma järgmisest kooliaastast pidulikel üritustel koos Hansagümnaasiumi tekliga.

Konverentsi töötoad pakkusid noortele huvitavat tegevust ja teadmisi. Ajaloo sektsioonis rääkis Mati Nuut nii muinasmaast kui viikingite ajaloost, peale selle olid tal kaasas neid aegu paremini tundma õppida aitavad relvad ja esemed.

Kaitseministeeriumi nõunik Johannes Kert kõneles küberkaitsest, portaali rate.ee looja,  Pärnust riigikogusse valitud Andrei Korobeinik ettevõtlusest, ETV filmide ja sarjade hankija ning saatejuht Toomas Luhats meediast ja televisioonist.

Hansagümnaasiumi vilistlane, Rahvusringhäälingu meelelahutustoimetuse juht ja “Eesti laulu” projektijuht Mart Normet vedas töötuba, kus oli teemaks meedia ja muusika meelelahutuses, televisioonis ja raadios.

Hansagümnaasiumis õppinud tippvõrkpalluritest vennad  Sten ja Asko Esna kogusid oma töötuppa spordihuvilised.
   
Meditsiini sektsioonis oli külaliseks Tiit Meren, Eesti parimaid südame- ja veresoontekirurge, kes on Afganistani sõjakoldeski arstina töötanud.

Arhitektuuri töötuba juhatas tunnustatud arhitekt ja Pärnu linna arhitektuuri huviline Jaak Huimerind, riigi ja õiguse sektsiooni aga prokurör Kristina Tamm.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles