Pärnus kohtuvad kultuuriasjatundjad (1)

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ruslan Trochynskyi
Ruslan Trochynskyi Foto: Marko Saarm / Sakala

Integratsiooni sihtasutuse ja Tartu ülikooli eestvedamisel toimub täna Pärnus Strandi spaa- ja konverentsihotellis konverents "Mitmekultuurilisus – oht, võimalus, väärtus?".

Konverentsi ettekandjad loovad pilti meie kultuuritaustast, selle muutumisest ja välismõjudest aegade jooksul. Sõna saavad Marju Kõivupuu, Valdur Mikita, Urmas Vaino, Kalvi Almosen ja paljud teised.

Eesti venekeelse kogukonna ja rahvusvähemuste olukord viimaste uuringute valguses; Eesti ühiskonna polariseerumise märgid ja õppetunnid; mis samme tuleks astuda ühiskonna ühtsuse tagamiseks– need on teemad, mida konverentsil käsitletakse.

Tallinna ülikooli humanitaarteaduste instituudi maastiku ja kultuuri keskuse vanemteaduri Marju Kõivupuu sõnutsi on sajanditepikkune elu ida ja lääne kultuuri ristteel jätnud jälje eesti kultuuri ja keelde ning mõjutanud meie identiteeti.

"Peame õpetama suuremaid rahvaid väiksemaid märkama, sest üleilmastuvas maailmas on kultuuriline mitmekesisus niisama oluline kui liikide mitmekesisus looduses," ütles Kõivupuu.

Konverents lõpeb diskussiooniga teemal "Meie kogemused Eesti kultuuriruumis", milles osalevad

Terje ja Ruslan Trochynskyi, Timur Seifullen, Veronika Meibaum, Howard Fletcher Frier, Omar Bakerjan ja Tatjana Jaanson.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles