Uus kastmisseade hõlbustab aedniku elu

Merilin Cherry
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noored mehed Tamar Nassar (vasakul) ja Mirko Metsaoru (paremal) leiutavad üha uusi taimekasvatusautomaatika seadmeid.
Noored mehed Tamar Nassar (vasakul) ja Mirko Metsaoru (paremal) leiutavad üha uusi taimekasvatusautomaatika seadmeid. Foto: Mailiis Ollino

Võistes koos isaga aiandit vedav Mirko Metsaoru ja tippvõrkpallurina tuntud Tamar Nassar on pühendunud taimekasvatusseadmete arendamisele. “Mirko ütles, et ta hammas ei hakka selle automaatika peale, mida praegu turul pakutakse: need seadmed on liiga kallid. Nii tuligi meil mõte ise asja arendama hakata,” rääkis Nassar, kuidas sai kahasse loodud osaühing TaMi Automatics.

“Juhtme kaupa hakkasime seadmeid kokku monteerima,” meenutas Nassar. Metsaoru jätkas: “Mäletan, kui saime esimese leedpirni põlema, see oli juba kõva sõna. Ja sealt edasi oleme muudkui nuputanud ja edasi liikunud.”

Kuna Metsaoru töötab aiandis, teadis ta täpselt, millistest seadeldistest turul vajaka on. “Näen, et nii aiandid kui väikekasvatajad tunnevad puudust tõhusatest ja vastuvõetava hinnaga automaatikaseadmetest, millega oma tööd lihtsamaks muuta,” sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles