Varjupaikades algas musta kassi kuu

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Varjupaigas uut kodu ootav kass Birgit.
Varjupaigas uut kodu ootav kass Birgit. Foto: ANNE-LIIS MÄGI

Varjupaikade MTÜ tähistab oktoobris juba neljandat aastat musta kassi kuud, mil saab loomade varjupaigast adopteerida musta kassi ilma tavapärase loovutustasuta.

Pärnus asub loomade varjupaik Raba tänaval. Musta kassi kuu kampaanias osalevate kasside pildid on väljas Varjupaikade MTÜ veebilehel.

"Lähenev halloween annab põhjuse pöörata erilist tähelepanu nõiduslikele mustadele iludustele, kes varjupaikades kodu ootavad," sõnas Varjupaikade MTÜ üldjuht Triinu Priks. "Musti kasse seostatakse ebaõnne ja nõidusega, meie MTÜ eesmärk on tõestada, et kasuka värv ei defineeri olemust, mustadest kassidest saavad suurepärased perelemmikud."

Varjupaikades kodu ootavad kassid on kiibitud, vaktsineeritud, täiskasvanud steriliseeritud või kastreeritud, seega ei ole omanikul muret soovimata sündinud pesakondade pärast ja looma kadumise korral on võimalik kiibi alusel kodu taas üles leida.

"Eelmise aasta oktoobris leidis endale uue kodu rekordarv kasse, täpsemalt 199, samasugust edu soovime oma hoolealustele selgi aastal," märkis Priks. "Kindlasti ei loovuta me loomi enne, kui oleme veendunud, et inimese soov on tõsine ja ta on loomale valmis kodu pakkuma pikkadeks aastateks."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles