Kunstimuuseum juubeldas nukral meelel

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunstnik Jüri Arrak kinkis muuseumile oma vanast testamendist inspireeritud töö, kus kujutatakse Lotiga lõbutsevaid naisi.
Kunstnik Jüri Arrak kinkis muuseumile oma vanast testamendist inspireeritud töö, kus kujutatakse Lotiga lõbutsevaid naisi. Foto: Marie Soosaar-Virta

Pärnu uue kunsti muuseumi 25. aastapäeva peol võtsid sõna kaks kunstnikku, ärimehest majaomanik ja ridamisi poliitikuid.

Jüri Arrak, kes veerandsada aastat tagasi Pärnusse sattununa maalis üle nõukogudeaegse parteimaja saalis promeneerinud kõnepuldi ja kinkis selle Pärnu uue kunsti muuseumile kollektsiooni esimeseks eksponaadiks, ei tulnud tühjade kätega juubelipeolegi. Ta andis muuseumile üle oma töö, mis inspireerituna vanast testamendist kujutab Lotiga lõbutsevaid naisi. Teise kunstnikuna sai sõna Jaan Elken, kes rõhutas, et ruumid Esplanaadi 10, kus muuseum 25 aastat tegutsenud, on Eesti ühed parimad kujutava kunsti eksponeerimiseks.

“Neid saab võrrelda ehk ainult Kumuga, arvestades siinset valgusküllasust ja avarust,” sõnas Elken. “Seetõttu oleme viimased seitse aastat siin korraldanud Eesti maalikunsti aastanäitusi.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles