Autoturul on tuurid üleval

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP / Scanpix.

Septembris tõusis Pärnu uute autode turul müügitabeli tippu Volkswagen, mille mudeleid vuras salongist välja 22.

Populaarsuselt teine automark oli eelmisel kuul Škoda, mille mudeleid müüdi Pärnus 17. Toyotasid müüdi septembris 14, Citroene 11 ja Kiasid kümme.

Eelmisel kuul läks Pärnus kaubaks 118 uut sõiduautot ja 19 tarbesõidukit. Eelmise aasta septembris leidis siin linnas omaniku 112 uut masinat. Augustis osteti Pärnus 128 uut autot.

Üheksa kuuga on Pärnus müüdud 1285 uut autot, mida on 135 võrra rohkem kui eelmisel aastal sama ajaga.

 

Kasutatud autode müügistatistika järgi, kus ei kajastu kõik Pärnus müüdud kasutatud autod, läks eelmisel kuul kaubaks 88 sõiduautot ja 14 tarbesõidukit. Pärnu müügisalongid on sel aastal müünud 844 kasutatud sõidukit, mida on 108 võrra rohkem kui aasta tagasi.

Eestis kasvas uute sõiduautode müük septembris aastaga 2,2 protsenti, tarbesõidukeid müüdi 4,7 protsenti rohkem kui mullu.

Septembris leidis autode müügi- ja teenindusettevõtete liidu teatel ostja 1947 uut sõiduautot, tänavu üheksa kuuga on Eestis kokku müüdud 19 346 uut sõiduautot ehk 11,1 protsenti enam kui mullu samal perioodil. Markidest on jätkuvalt populaarseim Toyota 312 autoga, järgnevad Škoda 289 ja Volkswagen 175 müüdud sõiduautoga.

Mudelitest müüdi septembris enim Škoda Octaviat – 142 autot, järgnesid kaks Toyota mudelit: Avensis ja RAV4, vastavalt 78 ja 65 autoga.

Uusi tarbesõidukeid müüdi 4,7 protsenti rohkem kui mullu septembris. Üheksa kuu kokkuvõttes on tarbesõidukite müük eelmise aasta sama perioodiga võrreldes kasvanud 8,8 protsenti. Automarkidest eelistati Citroeni 84 sõidukiga, järgnesid Renault ja Peugeot, vastavalt 60 ja 54 müüdud sõidukiga.

Veokite segmendis jagasid 31 masinaga esikohta Volvo ja Scania.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles