Aukohal seisid põhimõtte “Elad, kuni õpid” järgijad

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tunnustusüritusel “Õppimine seob põlvkondi” pärjati Pärnumaa aasta koolitajaks Karin Luts ja aasta õppijaks Tarmo Tuuling, kes pildile jäi noorima pojaga.
Tunnustusüritusel “Õppimine seob põlvkondi” pärjati Pärnumaa aasta koolitajaks Karin Luts ja aasta õppijaks Tarmo Tuuling, kes pildile jäi noorima pojaga. Foto: Urmas Luik

Täiskasvanud õppija nädala juhatas Pärnumaal sisse tunnustusüritus “Õppimine seob põlvkondi”, kus kuulutati parimad viies kategoorias ja kinnistus teadmine, et inimene elab seni, kuni õpib.

Aasta õppija Tarmo Tuuling on ere näide, et õppida pole kunagi hilja. Seda saab teha pere ja kahe lapse kõrvaltki. Häädemeestelt pärit ja kodukohas algkooli lõpetanud noor mees jätkas õpinguid Vigala põllutöökoolis ja Pärnu ametikoolis, kuid keskhariduseni oli tal veel pikk tee minna. Sel kevadel lõpetas ta Pärnu täiskasvanute gümnaasiumi ja loodusturismi valikkursuse, et hakata korraldama loodusmatku. Gümnaasiumi lõputöö “Märka elu enda ümber” koostas Tuuling digitaalse näitusena enda pildistatud loodusobjektidest.

“Tarmo lugu võib olla eeskujuks kõigile 5000-le Pärnumaa inimesele, kellel on haridustee pooleli jäänud. Samuti neile 20 000-le Eesti noorele, kes viimase viie aasta jooksul on koolitee katkestanud,” märkis täiskasvanute gümnaasiumi õpetaja-õppenõustaja Elle Seiman.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles