Reformierakond ja IRL panid Pärnus seljad kokku (2)

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võimuliidu läbirääkimistel osalenud IRLi esindajad Andres Metsoja ja Siim Suursild.
Võimuliidu läbirääkimistel osalenud IRLi esindajad Andres Metsoja ja Siim Suursild. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Reformierakond ja IRL otsustasid Pärnu võimuläbirääkimistel seljad kokku panna ning seada Keskerakonna ja valimisliidu Pärnu Ühendab valiku ette - üks saab teist kolmandaks või jookske EKRE juurde.

Nii Reformierakonnal kui Isamaa- ja Res Publica Liidul (IRL) on volikogus üheksa saadikut. 39 liikmelises volikogus enamuse moodustamiseks jääb nendest väheseks, kuid koos võib kolmandale partnerile tingimusi dikteerida.

Kümme minutit enne võimaliku nelikliidu (Reformierakond, IRL, Keskerakond ja Pärnu Ühendab) kokkusaamist leppisidki Reformierakond ja IRL kokku, et linnapea ja volikogu esimehe koht võiks koos ühe abilinnapea positsiooniga neile kuuluda ning kolmandale partnerile jääks kaks abilinnapead. Või kui see ei sobi, siis linnapea koht on väiksemal, seitsme saadikukohaga partneril, aga siis nad ei saa abilinnapea kohta.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles