Suvepealinna tiitli lugu

Kalev Vilgats
, Pärnu Postimehe arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suvepealinna tiitli üleandmine 21. juunil 1997. Tallinna linnapea Ivi Eenmaa ja suvepealinna meer Vello Järvesalu sõidavad veel sõbralikult koos.
Suvepealinna tiitli üleandmine 21. juunil 1997. Tallinna linnapea Ivi Eenmaa ja suvepealinna meer Vello Järvesalu sõidavad veel sõbralikult koos. Foto: Urmas Luik

Läinud aastal kirjutasime tänu Väino Lindele pikemalt sellest, kuidas tekkis mõte suvepealinnast ja esimesest pealinna tiitli üleandmisest Pärnule suve algul 1996. aastal. 1997. aastast säilinud fotod kinnitavad, et tolgi suvel läks suvepealinnaks kehastumine asja ette. Takistus tekkis alles sügise poole ja eriti oktoobris.

Tallinna linnapea Ivi Eenmaa (meer mai 1997 kuni märts 1999) ütles ajakirjanikele, et järgmisel aastal täitub 750 aastat Tallinnale linnaõiguste omistamisest ja seetõttu jääb järgmisel suvel Eesti suvepealinna tiitel ilmselt Tallinnale.

Eenmaa lisas tookord, et pealinn püüab senisest enam tähelepanu pöörata suvitamisvõimalustele, eriti Pirita rannale ja kogu sellele linnaosale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles