Hinnad jätkavad kosumist

Riina Martinson
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarbijakaitseameti hinnavaaluse järgi kohvi hind tõuseb.
Tarbijakaitseameti hinnavaaluse järgi kohvi hind tõuseb. Foto: PEETER LANGOVITS/PM/SCANPIX

Tarbijakaitseameti korraldatud hinnavaatlus mitmes linnas näitas, et jahu, kohvi ja odavamate õunte hind tõuseb, leiva ja piima hind püsib ning tomatid odavnevad.

Tarbijakaitsjad võrdlevad kuust kuusse samade toodete hindu ja selle põhjal saab öelda, et aasta nelja esimese kuuga on näiteks Tartu Veski nisujahu kahekilogrammise koti jaehind enamikus kauplustes tõusnud. Samal ajal on Kirde sai ja Toolse leib müügil aasta algusest ühesuguse keskmise hinnaga.

Kohvi hind on poodides viimastel kuudel kerkinud, seevastu kohvikutes, pubides ja restoranides pakutava tassi kohvi hind on jaanuarist püsinud muutumatuna kogu Eestis.

Värske tomati kilohind näitab püsivat langust, kukkudes iga kuu pea kümne eurosendi võrra. Aprillis maksis tomatikilo keskmiselt 1.38 eurot. Soodsaima hinna, 1.15 euroga müüsid tomateid Säästumarketid ja Maximad. Seevastu kõige odavamate õunte hind on pidevalt tõusnud, küündides nüüd juba 82 eurosendini kilo eest.

Rakvere Koduse hakkliha hind on kaupluseti väga erinev, keskmiselt 3.95. Rakvere viinerid on tasapisi kallinenud.

Odavaim 20protsendise hapukoore pooleliitrine pakk on esimesel neljal kuul maksnud keskmiselt 77 senti. Kuigi poeti hinnad kõiguvad, saab soodsaima püsihinnaga hapukoort osta vaadeldud kauplustest Säästumarketites.

Samuti on odavaima 2,5-protsendise kilepiima keskmine hind aasta algusest püsinud 56 sendi lähedal.

Suhkur on nelja kuuga aina kallinenud, seevastu odavate kanamunade M10 keskmine karbihind on paar kuud stabiilne olnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles