Keskkonnaagentuur kutsub lapsi loodusele mõtlema

Teele Talve
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Keskkonnaagentuur kutsub teavituskampaaniaga "Puhas keskkond on sinu kätes" lasteasutusi osalema meisterdamistalgutel ja voltima ökomärgiseid tähistavaid luige- ja lillekujusid ehk tegema tutvust origamiga. 

Keskkonnaagentuuri direktori Taimar Ala sõnutsi aitavad toodetel kasutatavad ökomärgised Euroopa Liidu lilleke ja Põhjamaade luik teha keskkonnasõbralikke ja loodust säästvaid valikuid. "Ökomärgisega tähistatud toodete kasutamisel väheneb inimeste ökoloogiline jalajälg ja meie loodus on elujõulisem. Seepärast soovitame ka lastele märgiseid tutvustada, tahab ju iga laps osata loodust hoida," selgitas Ala. 

Origami on iidne paberivoltimise kunst, mis pärineb Jaapanist. See arendab käelist tegevust, rikastab fantaasiat ja töö tulemus pakub ilu. See on ühtlasi hea viis taaskasutada paberit, andes vanale paberile uue ja ilusa elu. Koos voltida, ökomärgiseid vaadata ja keskkonnasõbralikkusest rääkida saab näiteks tööõpetus-, käsitöö- või kunstitundides. 

Keskkonnaagentuur ootab fotosid ja videoid origami valmistamise kohta novembri jooksul e-posti aadressil origami@laecwador.ee, tehtud töid saab jagada huvilistega Facebooki-lehel https://www.facebook.com/Keskkonnaagentuur/. Joonised ja voltimise juhised leiab veebiaadressilt  www.keskkonnaagentuur.ee/okomargis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles