Maksuvaba tulu võiks varuga prognoosida

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uuel aastal jõustub viimase aja suurim maksumuudatus - maksuvaba tulu tõus 500 euroni.
Uuel aastal jõustub viimase aja suurim maksumuudatus - maksuvaba tulu tõus 500 euroni. Foto: shutterstock.com

Kuigi tulumaksureformist võidavad kõik, kes teenivad alla 1776 euro kuus, soovitavad nii maksuamet kui kinnisvarafirmad maksuvaba tulu prognoosimisel ettevaatlik olla ja seda mitte kohe 500 euro peale tõsta.

Järgmise aasta algusest tõuseb maksuvaba tulu 6000 euroni aastas. See tekitab ahvatluse öelda tööandjale, et ta maksustaks üksnes 500 eurost kõrgemat kuusissetulekut, ent see võib olla lühinägelik. Piisab päritud korteri või metsamaa müügist ja te peate tuhandeid eurosid maksuametile juurde maksma.

Maksu- ja tolliameti maksude osakonna juhataja Evelyn Liivamägi sõnutsi kaob uuest aastast pensionide ja kahjuhüvitiste täiendav maksuvaba tulu. Maksustamisele kuuluvad näiteks vanema- ja haigushüvitised, samuti tööõnnetuse ja kutsehaiguse korral makstavad kahjuhüvitised. Kui praegu on pensionäridel maksuvaba peale 180 euro kuus kuni 236 eurot pensionist, siis uuest aastast pole vahet, kas maksustatakse pensioni või palka.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles