Tõnu Kann: Ametnike preemia peaks vaestele andma

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnu Kann
Tõnu Kann Foto: PP

Toimetusse helistas eakas naine, kes ütles, et on sügavalt solvunud omavalitsuste ühinemise järel tööta jäänud ametnikele makstava hüvitise suuruse üle. Kõnesid toimetusse ja ajakirjanikel nööbist haaramisi, kus inimesed arvustavad riigi heldekäelisust ametist lahkuvaid ametnikke hea töö eest kopsaka summaga premeerida, on teisigi. See ei üllata. Nii et võinuks jätta sellegi kõne sinnapaika, kui vanaproua poleks pakkunud, kellele riik võinuks valla eksametnikele jagatavat raha jaotada. Ja miks.

“See raha tulnuks jagada vallavaeste vahel,” sõnas naine. “Valdades on küllalt vanu inimesi ja noori peresid, kes ainult raskustega ots otsaga kokku tulevad. Kui juba maksumaksjate raja jagamiseks läks, tulnuks see raha vaestele jagada.”

Helistanu arvates on ühinemise järel vallaametnikele preemia jagamine “hea töö eest” alusetu, kuna nad töötasid kas halvasti, et nende juhitud vallad tuli likvideerida. Või tegid tööd poole kohaga, kui vallad olid nii väikesed, et ei küündinud iseseisvaks omavalitsuseks vajaliku elanike arvuni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles