Video: Tervise padjavargad osutusid paadunud kriminaalideks

Martin Laine
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Möödunud aastal avaldas Pärnu Postimees video veidrast vargusest Tervise ravispaahotellis, kui paar näppas ravikompleksist kaks diivanipatja. Kuigi algul näis, et tegemist on ühe kurioossevõitu vargusjuhtumiga, selgus peagi, et pikanäpumehed on korduvalt kriminaalkorras karistatud ja toime pannud rea kuritegusid.

Turvakaamera salvestiselt on näha, et tandem tegutses läbimõeldult: majja tullakse kottideta, kuid lahkutakse kahe pungil padjakotiga.

Kuigi algul polnud ravispaa juhatajal Jaan Ratnikul plaanis avaldust teha, selgus peagi, et inimeste tausta tõttu tasuks seda teha.

"Konstaabel kontrollis vihjet ja politsei andmebaasi ning ütles, et kuna padjavarguses osalenud mehel on terve rida samalaadseid kergemaid rikkumisi, oleks meil mõistlik esitada varguse kohta avaldus. Sain aru, et padjad omavoliliselt kaasa võtnud mehel on seljataga hulk samalaadseid episoode nagu meie diivanipatjade vargus, ja nüüd on alust algatada menetlus," rääkis Ratnik toona.

30. oktoobril mõistiski Pärnu maakohus süüdi 31aastase Viktoria, 29aastase Geki ja tema abikaasa, 22aastase Natalja, kes panid toime hulga kuritegusid. Kõige muu kõrval jäid abikaasad süüdi mainitud padjanäppamiseski.

Süüdistuse järgi varastasid Gek ja Natalja veel Pärnu Keskuse H&M-i kauplusest rõivaid: eemaldasid neilt proovikabiinis turvaelemendid, toppisid hilbud endale selga ja jalutasid poest välja. Samuti üritasid nad selle aasta märtsis rõivaid näpata pealinna kahest Sportsdirecti poest, kuid teisel korral tabas turvatöötaja paari teolt.

Möödunud aasta suvel murdsid Natalja, Gek ja Viktoria sisse korterisse. Sealt viisid nad minema tööriistu, mobiiltelefoni, elaniku dokumendid ja raha. Peale selle varastas Natalja Kaubamajaka Rimist viis tahvelarvutit.

Viktoria varastas Sauga Konsumist veel maiustusi ja pesutooteid. Samuti rikkus ta korduvalt enda laste suhtes määratud lähenemiskeeldu.

Olgugi et Gek kandis alles 2016. aastal kolmekuulist vanglakaristust lähisuhtes vägivallatsemise eest ja Natalja ja Viktoria olid vähem kui aasta enne järgmist karistust saanud tingimisi karistuse muude kuritegude eest, mõisteti nad jälle tingimisi vangi.

Gekile määrati aasta ja kümme kuud, Nataljale kaks aastat ja üheksa kuud ning Viktoriale kaks aastat ja viis kuud vangistust. Trellide taha ei pea Gek ja Viktoria aga minema, kui nad ei pane kahe aasta ja kuue kuu jooksul toime järgmist kuritegu, Natalja katseaeg on kolm aastat. Peale selle mõisteti neilt välja vargustega põhjustatud kahju – kokku tuhandeid eurosid.

Geki kriminaalne minevik on hämar: teda on kriminaalkuritegude eest karistatud üle kümne korra ja ta oli vaid 16aastane, kui pani toime mõrva. 2003. aastal kägistas ta Pärnu arestimajas kahe kaaslasega surnuks 17aastase Aleksandri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles