Hans Soll: Sindi väliujula võimuhaaramine

Hans Soll
, algatusrühm “Sindi pais”
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõhe noorkalade asustamine Pärnu jõkke kaks aastat tagasi, aga kalade ülespääs mööda jõge on endiselt takistatud.
Lõhe noorkalade asustamine Pärnu jõkke kaks aastat tagasi, aga kalade ülespääs mööda jõge on endiselt takistatud. Foto: Ardi Truija

Möödunud aastal enne Sindi paisu projekteerimistingimuste ametlikku arutelu kohtus Sindi tolleaegse linnapea Marko Šorin paisuprojekti võitnud Eesti Veeprojekt OÜ ja Inseneribüroo Urmas Nugin OÜ peaprojekteerija Meelis Viirmaga, kes on Sindi juurtega. Kokkusaamisel arutati ja pandi muu hulgas paika peamine: ujulanõue.

Minu küsimusele, kas vastab tõele, et Šorin on enne ametlike kompromisskokkulepete arutamist kohtunud Viirmaga kolmel korral, vastas toonane meer jaatavalt, lisades, et olevat teinud parima, mida teha sai.

Öeldu vastab tõele, sest järgnenud ametlikes Sindi-poolsetes projekteerimistingimustes on ujula kirjutatud nelja punkti ja ujula süvendamise projektis seisab punktis 7, et Sindi paisu mahavõtuga kaasneb mitu lahutamatut tegevust, mille hulka kuulub ujula rekonstrueerimine. Seega võib ujula ümberehitust vaadelda kui paratamatult kaasnevat tegevust Natura eesmärkide saavutamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles