Enda teistele jagajad särasid tähtedena

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

“Mul on tunne, nagu oleksin ma sattunud üliinimeste kokkutulekule,” ütles OÜ Viktory Trainingsi koolitaja Harald Lepisk, kes juhtis Pärnumaa vabakonna inspiratsiooni- ja tänupäeva “Tuleviku kodanikuühendus – robotiga või ilma?”, millel selgusid tänavused aasta tegijad.

Üliinimesed on nad tõesti, kuulates MTÜ Pärnumaa Kodukandi juhatuse liikme Anneli Aasmaa etteloetud iseloomustusi aasta sädeinimese ja tegusa maanoore kohta või Pärnumaa ettevõtlus- ja arenduskeskuse MTÜde konsultandi Daisi Sprengi ülevaateid vabakonna tegijatena pärjatute kohta.

Noorim tunnustatu on Laura Oad, kes õpib Pärnu ühisgümnaasiumis, kuid pole jätnud oma kodukanti Surjut ega selle külaseltsi tegemistes kaasalöömist. Noortevahetusel Ungaris koges ta, kuidas suurendada eakaaslaste osalemist avalikus elus. Mullu suvel nimetati Laura Oad Lottemaal kuu parimaks töötajaks, ta on aidanud vabatahtlikuna korraldada Sügisulu eelvooru, õppimise kõrvalt jõuab neiu käia Pärnus laulukooris ja osaleda Surju rahvatantsurühmas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles