Kõigi prügisorteerijateni uued reeglid ei jõudnud

Annika Kuusik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi uus kord on jõustunud, ei ole teavituslehed jõudnud veel kõikide inimesteni, keda kõnealune muudatus puudutab.
Kuigi uus kord on jõustunud, ei ole teavituslehed jõudnud veel kõikide inimesteni, keda kõnealune muudatus puudutab. Foto: Urmas Luik

Eilsest jõustus Pärnu linnas uus jäätmeveo kord, mille kõige suurem muudatus on kohustus liigiti koguda biolagunevaid köögi- ja sööklajäätmeid. “Korteriühistud on probleemi ees: inimesed ei ole sorteerimisest veel küllalt teadlikud, teavitusaeg võiks olla pikem ja põhjalikum,” märkis Eesti korteriühistute liidu Lääne regiooni esinduse juhataja Anne Betker.

Betkeri sõnade järgi selgus teisipäeval korteriühistute liidu koosolekul, et linnavalitsuse lubatud infovoldikud on jõudnud vähestesse postkastidesse. Ta nentis, et mure muudetud korra pärast on suur. “Inimesed peavad olema kurssi viidud, kuidas ja mida peab sorteerima. Kui biojäätmete konteinerisse pannakse midagi, mis ei ole sinna lubatud, siis Ragn-Sells seda ei tühjenda. Ja kuigi selle vedu on muidu tasuta, tuleb tühisõidu eest ikkagi maksta,” kurtis Betker.

Mai 23 ja 25 korteriühistu esimees Piret Kukk on samuti kahtleval seisukohal, et uus kord toimima hakkab. “Mul on selline tunne, et majarahvas ei olegi asjaga kursis, infovoldikud oleks kahtlemata asjakohased,” mainis Kukk.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles