Eesti ühe tuntuma moefotograafi näitus

Anete Kruusmägi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Homme, 13. detsembril avatakse Port Artur 1s Laura Nestori moefotode näitus. Välja pandud pildid on pärit ,,Laura Nestor Photography 2018" kalendrist.
Homme, 13. detsembril avatakse Port Artur 1s Laura Nestori moefotode näitus. Välja pandud pildid on pärit ,,Laura Nestor Photography 2018" kalendrist. Foto: Jelena Rudi

Homme, 13. detsembril avatakse Port Artur 1s Laura Nestori moefotode näitus. Välja pandud pildid on pärit ,,Laura Nestor Photography 2018" kalendrist.

Näiliselt vaoshoitud kaunite kaadrite taga peituvad pingestatud lood, mille tõlgenduse leiab kalendrinautija iseendast.

,,Kalender on minu arust fotograafiale üks paremaid väljundeid. Olen varemgi sarnasel viisil oma loomingut inimesteni toonud. Viimati tegin seda seitse aastat tagasi. Räägitakse, et inimene keerab iga seitsme aasta tagant elus uue lehekülje. Kalendri loomist ja vaatajateni toomist oli mulle vaja," tõdeb fotograaf.

Kalendri pildiseeria küpses Laura peas umbes aasta ja hea loovtiimi toel sai unistus sügise lõpus reaalsuseks. Projekti naiskonda kuulus peale Laura kaks andekat tegijat: meigikunstnik Erle Taklai ja videoinstallatsioonide autor Getter Kuusmaa. Kalendri kujundas Rauno Pello. Pildiseeria valmimisele aitasid kaasa Eesti modelliagentuurid Mj Models ja AL Model Management.

Nestorit huvitab pilditöötlus. "Oleme nii harjunud mõttega, et kõik fotod on tänapäeval digitaalselt töödeldud. Soovisin mõjutada fotosid füüsiliselt, luua käsitööna kihte, mida peetaks digitöötluseks, kuid mis lähemal vaatamisel osutuksid hoopiski millekski muuks," seletab ta.

Soov muuta harjumuspärast töömeetodit pani fotograafi katsetama oma oskusi stilisti ja kunstnikuna. Kuna pildiseeria rõhk oli seekord seatud põnevale tehnilisele teostusele, pidi rõivastus jääma neutraalseks.

Minimalistlikele kehakatetele lisavad vürtsi voolimispastast ja pakkepaberist valmistatud aksessuaarid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles