Rüütli platsil avaldati metsa toetuseks meelt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu laulu- ja mantraring kutsus täna õhtuks inimesi, kes Tallinna meeleavaldusele minna ei saanud, Rüütli platsile laulma, et juhtida avalikkuse tähelepanu Eesti metsade seisukorrale ja tulevikule ning saata üheskoos teele helisev sõnum, et Eesti metsad on meie rahva ja riigi kõige hinnalisem vara.

Meeleavalduse üks eestvedajatest Piret Lille rääkis, et peale majanduslike väärtuste tuleb arvesse võtta metsa sotsiaalseid, kultuurseid ja looduslikke väärtusi. “Mets ei ole lihtsalt majanduslik objekt, see on ökosüsteem, kus kõik on omavahel seotud. Metsast ei saa vaid võtta, me peame metsaga targasti umber käima,“ kõneles ta liialt intensiivse metsa majandamise ohtudest.

Turismiettevõtja ja Soomaa giid Aivar Ruukel osales meeleavaldusel Tallinnas. Tema leiab niisamuti, et metsa raiutakse ülearu intensiivselt. “Lagastavalt. Kuidas asju tehakse, on see põhjus, miks inimesed tulevad plakatiga tänavale,” selgitas Ruukel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles