Nelja riigi motoässad kihutavad nädalavahetusel Paikuse endurol

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paikuse enduro kõige ekstreemsemad rajalõigud on Sindi endises lasketiirus, kus võidusõitjaid ootavad ees vett täis kraavid ja põhjatud mudamülkad.
Paikuse enduro kõige ekstreemsemad rajalõigud on Sindi endises lasketiirus, kus võidusõitjaid ootavad ees vett täis kraavid ja põhjatud mudamülkad. Foto: Urmas Luik

Täna ja homme saavad motospordihuvilised nautida Paikuse valla metsades ja rabades Eesti, Läti, Leedu ning Soome võidusõitjate etteasteid Balti meistrivõistluste esimesel etapil.

“Kahepäevane võidusõit 60 kilomeetri pikkusel ringil tõotab kõigis kümnes masinaklassis tulla põnev, eilseks oli endurole registreeritud üle 100 motosportlase,” rääkis Paikuse enduro peakohtunik Sulev Tõnisson Pärnu Postimehele. “Paikusele tulevad Euroopa motospordiföderatsiooni (UEM) vaatlejad ja kui meil kõik laabub, võime saada õiguse korraldada järgmisel aastal Euroopa meistrivõistluste etapp.”

Põnevaid kohti on rajal palju

Paikuse endurol kihutatakse täna kolm ja homme kaks ringi.

“Igal ringil on kolm kiiruskatset,” selgitas Tõnisson. “Esimest korda võetakse aega Seljametsa ekstreemkatsel, kus rohkem kui kahekilomeetrisel distantsil tuleb võistlejatel ületada kümme takistust. Edasi lähevad sõitjad kolm kilomeetrit Põlendmaa poole vana prügimäe juures olevale krossikatsele ja kolmas kord määratakse paremusjärjestus endurotestil, mis algab Reiu liivakarjääri lähistel.”

Paikuse enduro rada läbitakse sel aastal päripäeva: spordihoone eest kahe- ja kolmekaupa startinud võistlejad keeravad Paide maanteelt kõigepealt Sindi vanale lasketiirule, sealt edasi kulgeb võistlustrass läbi pehme turbapinnasega metsa esimesele ekstreemkatsele.

Eelmistel aastatel on just lasketiirus sõitjaid varitsevad vett täis kraavid ja salakavalad porimülkad pakkunud pealtvaatajatele unustamatuid vaatepilte.

“Ässadel pole erilisi probleeme, kuid veidi väiksemate kogemustega sõidumeestest kipuvad seal paljud jänni jääma,” ütles peakohtunik Tõnisson.

Pärnumaa mehed jahivad pjedestaalikohti

Kodusel võidukihutamisel stardib 16 Pärnumaa motosportlast. E1 klassis on favoriit seenioride Euroopa meister Toivo Nikopensius (nr 10) ja E3 klassi auhindu jahivad meie meestest Mart Meeru (974), Karmo Volmer (154) ning Tõnu Kallast (992).

Hobisõitjatest esindavad Pärnumaa motoklubisid Egon Üpraus (164), Timo Hermlin (170), Silver Pukk (468) ja Vaido Kalm (654).

Seenioride arvestuses stardivad Jüri Makarov (380), Jüri Brauer (150) ja Madis Pool (113) ning C-klassis võistlevad Jaak Juursoo (505) ja Ahti Tilk (510).

Neljarattalistel tsiklitel kihutavad Paikuse endurol ATV-klassis Taavi Raadik (8) ja Tamur Vanker (379) ning quadracer’it taltsutab Rainer Palu (369).

“Võitjaid on raske ennustada,” ütles Tõnisson. “Kõik Läti eliitmehed eesotsas Dakari maratonrallidel palju kordi kihutanud vendade Janis ja Einars Vintersiga tulevad Paikusele ning tugevaid soomlasi jagub igasse masinaklassi.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles