Uudse lähenemisega Lihula töömalev pretendeerib auhinnale

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lihula noorte töömalev "Piiridest välja" kandideerib eelmise aasta parimaks noortemalevaks.
Lihula noorte töömalev "Piiridest välja" kandideerib eelmise aasta parimaks noortemalevaks. Foto: Kristi Märk

Lihula noorte töömalev "Piiridest välja" kandideerib eelmise aasta parimaks noortemalevaks, võitja kuulutatakse välja järgmisel reedel Eesti noorsootöö keskuse noortevaldkonna tunnustusüritusel.  

Maleva "Piiridest välja" idee on kombineerida ühelt poolt malevale omaseid kergemaid, noortele sobivaid töid, samal ajal anda neile võimalus näha ja kuulda, mis toimub piirkonna suuremates firmades ja ekspordiettevõtetes ning tutvuda nende juhtidega. See on oluline selleks, et noored õpiksid ja saaksid kogemusi, teadmisi ning ettevõtjatega kaasa mõelda.

Maleva idee ja unistus oli noorsootöötaja Anneli Õigel juba ammu. "Minu noorusajal malevaid ei korraldatud, mispärast soovisin noortele pakkuda midagi ägedat, mille osaliseks ma ise polnud saanud. Suvi on eriline aeg, mil on soe ja saab palju õues olla, nii et töömaleva abil noorsootööd teha tundus parim lahendus, kuna sedasi saame ühendada meeldiva kasulikuga," rääkis ta mullu suvel Lihula Teatajale.

Koostöös Lihula vallavalitsusega kirjutati Eesti noorsootöö keskusele "Noortemalevad 2017" raames töömaleva korraldamise projekt, mille abil saadi osaline kaasrahastus. Malev kestab seitse tööpäeva ja seal osaleb kümme noort, kellest enamik on samad, kes Lihula noortemaja tegemistes iga päev kaasa löövad ja on seal ettevõtmistes abiks olnud.

Lihula noorte töömaleva koostöö kohalike noorte, vallavalitsuse ja ettevõtjatega andis 2017. aasta suvel malevas osalenud noortele võimaluse tutvuda nelja kohaliku ettevõtte juhi ja nende firma tegevusega.

Uudse lähenemisega maleva korraldamisega suutsid Lihula vallavalitsuse noorsootöötajad astuda piiridest välja: avada noortele ukse kohalikesse ettevõtetesse, kaasata ettevõtjaid noorsootöösse ja jagada noortele kohalike ettevõtete edulugusid. 

Noored said koostöös ettevõtjatega malevas nii väärtusliku töökogemuse kui ka šansi siseneda enesekindlalt ja teadlikult tööturule.

Maleva tööandjad olid Lihula vallavalitsus ja Vikträ OÜ.

Peale Lihula noorte töömaleva on aasta noortemaleva nominendiks seatud Paide linna töömalev.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles