Pärnumaa korteriühistu võitis päästeametilt tulekustutid

Teele Talve
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulekustuti.
Tulekustuti. Foto: Lääne päästekeskus

Päästeamet korraldas eelmise aasta viimasel kuul kortermajade elanikele tuleohutuskampaania, mille eesmärk oli tagada, et igas korterelamu korteris oleks töökorras ja õigesti paigaldatud suitsuandur.

Kampaania üks suuremaid ettevõtmisi oli Lääne päästekeskuse kommunikatsioonijuhi Kristi Kaisi sõnutsi suitsuandurikampaania, kus päästeamet kutsus elanikke üles veenduma, et nende maja igas korteris oleks töökorras suitsuandur. "Selleks pidid kortermajade elanikud valima enda seast kampaaniajuhi, kes külastab kõiki kortereid ja veendub, et suitsuandur on olemas ja töötab. Kui kõik korterid olid allkirjaga kinnitanud suitsuanduri olemasolu, sai ühistu registreeruda auhinnamängule. 100 kiiremale korteriühistule oli auhind tulekustuti kapi ja infotahvliga," vahendas Kais.

Pärnumaalt võttis mängust osa ja sai tasuta kustutid korteriühistu Lavassaarest Karja tänavalt. Võidetud kustutid on  Pärnu-Jaagupi päästekomando praeguseks sinna juba paigaldanud.

"Kortermajas tulekahju puhkemine ei puuduta vaid üht inimest või tema peret. Iga inimene kortermajas peaks olema huvitatud sellest, et tema elukeskkond oleks ohutu," pani Kais südamele. Tuleohutus nagu makstud kommunaalkuludki peaks olema kõigi majaelanike mure. "Erisus nende kahe vahel on ainult see, et maksmata kommunaalkulud ei tapa, tulekahju aga küll."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles