Pärnu kesklinna rajatakse uuenduslik veesõidukite parkla

Karl Hütt
, ajakirjanik
Copy
Kaatrikodu eestvedaja Taavi Holter ütles, et kai rajatakse Jaansoni raja kõrvale, kus praegu asuvad kohvikud ja mitmed vabaaja veetmiseks mõeldud kohad.
Kaatrikodu eestvedaja Taavi Holter ütles, et kai rajatakse Jaansoni raja kõrvale, kus praegu asuvad kohvikud ja mitmed vabaaja veetmiseks mõeldud kohad. Foto: Urmas Luik

Peagi valmib Pärnu Kesklinna silla lähedal Jaansoni raja vasakkaldal väikelaevade ja jettide külaliskai, kus saab oma veesõidukit tunniks, päevaks või pikemaks ajaks parkida.

Kaatrikodu projekti eestvedaja Taavi Holter rääkis, et liigelnud ise Pärnu vetel eri alustega aastaid, näeb ta igal suvel, kuidas veekultuur kiirelt areneb ja veesõidukeid tuleb aina juurde. “Samal ajal on puudu kvaliteetsetest kaikohtadest ning veel enam puudub võimalus parkida oma alust mõni tund kesklinna jõekaldal, et käia ära poes või külastada jõeäärseid uusi kohvikuid ja lokaale,” lausus ta.

Selle mure lahendamiseks rajataksegi kesklinna lähedale nutilahendusega külaliskai väikelaevadele ja jettidele. Holteri jutu järgi ehitatakse ujuv betoonkai, kus kõik kohad on varustatud mugavate käigupoomidega, et alusele mugavalt pääseda. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles