Pärnu Kaluril tekkis õhkõrn rahalootus

Kalev Vilgats
, Pärnu Postimehe arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taasiseseisvunud Eestis on Pärnu Kalur Holding rentinud endale kuuluvaid äripindu. Pildil­ olev hoone on plakati kohaselt lausa müüa.
Taasiseseisvunud Eestis on Pärnu Kalur Holding rentinud endale kuuluvaid äripindu. Pildil­ olev hoone on plakati kohaselt lausa müüa. Foto: Urmas Luik

Kui Eesti riik soovib heastada 24 aastat tagasi sündinud ebaõiglust, on AS Pärnu Kalur Holdingul õhkõrn lootus saada tagasi­ raha, mis jäi NSV Liidu välismajanduspanka.

Läinud sügisel esitasid viis riigikogu liiget Jaak Madison, Artur Talvik, Jaanus Karilaid, Toomas Paur ja Martin Helme otsuse eelnõu maksta välja VEB fondi hüvitis. Praegu menetleb seda õiguskomisjon. Eelnõu näeb ette maksta Eesti Panga iga-aastasest riigieelarvesse kantavast kasumiosast poole VEB fondi sertifikaatide omanikele kogu hüvitise lõpliku tasumiseni. Kirjas on hüvitise suuruse arvutamise ettepanek: korrutada rahuldamata nõude suurus kümne protsendiga (intress) ja see omakorda 24 aastaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles