Kuulutati välja hange Rail Balticu lähedale jäävate metsiste elupaikade kaitsmise korraldamiseks

Teele Talve
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metsis.
Metsis. Foto: Henn Soodla / Pärnu Postimees

Tehnilise järelevalve amet kuulutas välja hanke Rail Balticu raudteekoridori lähedusse jäävate metsiste elupaikade väljauurimiseks.

Kuna Rail Baltic hakkab kulgema Pärnumaal metsiste elupaikade lähedal ning läbib Tolkuse looduskaitseala ja Vanemurru soo vahelist piirkonda, kus 2014. aasta kevadel leiti metsiste mänguala ehk paljunemispaik, on tehnilise järelevalve ameti sõnutsi oluline analüüsida raudteekoridoriga piirnevate metsise elupaikade ja asurkonna seisundit. Vajaduse korral võtta ette lisatööd liigi olukorra säilitamiseks ja parandamiseks

Metsis on Eestis II kaitsekategooria alune liik, kelle soodsa seisundi tagamiseks on moodustatud ulatuslik püsielupaikade ja kaitsealade võrgustik. Hoolimata suuremahulistest piirangutest ei saa lugeda asurkonna seisundit siiski heaks. Selle põhjusi on palju alates elupaikades aastakümneid tagasi tehtud kuivendustöödest, kisklussurvest kuni nappide teadmisteni metsise kaitsel.

"Koostöös tehnilise järelevalve ameti, Rail Baltic Estonia OÜ ja keskkonnaametiga ette valmistatud hankega soovime analüüsida Lõuna-Pärnumaal raudteekoridori äärde jääva metsise elupaikade seisundit ja töötada välja lahendused, mis aitaks hoida piirkonna metsiseasurkonda heas seisus," ütles Rail Baltic Estonia keskkonnajuht Roland Müür.

Äsja välja kuulutatud hankega soovitakse tellida nii varasemate uuringute kui ka uute välitööde põhjal analüüs mõjutatud metsiste püsielupaikadest ja mängualadest. Aga ka metsisekanade märgistamine GPS-saatjatega nende liikumispiirkondade kaardistamiseks ja rakendusplaani koostamine Lõuna-Pärnumaa metsiseasurkonna säilitamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles