Piltuudis: Port Artur kattis fassaadi ajalooliste portreedega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu Port Arturi kaubanduskeskus kattis Pika tänava poolse ajaloolise seina Eesti Vabariigi sünnis olulist rolli mänginud seitsme mehe näopildiga.

Koostöös muuseumiga, kus homsest on kõigile uudistada näitus, mis keskendub viiele pöördelisele päevale 100 aastat tagasi, on punastest tellistest seinal aknaorvades suuremõõtmelised portreed Konstantin Pätsist, Jüri Vilmsist, Konstantin Konikust, Hugo Kuusnerist, Oskar Kasest, Felix Tannebaumist ja Jaan Järvest.

Port Arturi tegevjuhi Mari-Liis Lembitu sõnutsi mõtles kaubanduskeskus, kuidas oma riigi suurt juubelit tähistada. "Vabariigi sünni juures olnud oluliste persoonide kasutamise idee sündis koostöös muuseumiga, kus avatakse näitus Eesti Vabariigi sünnilinnast," ütles Lembit.

Port Arturi turundusspetsialist Marki Tõll lisas, et järgmisel nädalal paigaldatakse Port Artur 2 aatriumisse kuulutusetulp, millel on kirjas iseseisvusmanifesti tekst nii, nagu see sajandi eest välja nägi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles