Paikuse enduro pakkus põnevaid vaatemänge

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
E3 klassis esikoha võitnud Tõnu Kallast ületas kergelt kõik takistused.
E3 klassis esikoha võitnud Tõnu Kallast ületas kergelt kõik takistused. Foto: Urmas Luik

Mootorratturite mitmepäevasõidu Eesti ja Balti meistrivõistluste avetapil Paikuse valla metsades ja rabades teenisid kodukandi enduroässad neli pjedestaalikohta.

“Paikuse enduro 300 kilomeetri pikkune distants oli paljudele väikese kogemustega võidusõitjatele ränk katsumus, kuid pjedestaalile jõudnud mehed polnud raske raja kiitmisel kitsid,” rääkis enduro peakohtunik Sulev Tõnisson Pärnu Postimehele.

“Heameel on, et Euroopa motospordiföderatsiooni vaatleja slovakk Pavol Sas jäi nähtuga rahule, eriti kiitis ta meie kuue kilomeetri pikkust endurotesti, kus võistlejatel tuli mütata turbarabas ja liivasossides,” lisas Tõnisson.

Kallast ja Üpraus nautisid võidurõõmu

Laupäeva ennelõunal Paikuse spordihoone eest kahepäevasele endurole startinud 107 motomehest jättis veerandsada võidusõitjat ränga katsumuse pooleli.

“Katkestamise põhjusi oli erinevaid,” selgitas Tõnisson. “Oli neid, kelle tsikkel ei pannud valule vastu, kuid osa mehi jäid pehmel rabapinnasel lootusetult kinni. Vastu tulles külalisvõistlejate soovile jätsime teisel päeval rajast välja kõige hullema koha.”

Pärnumaa võidusõitjatest teenisid kodusel endurol esikoha E3 klassis kihutanud Tõnu Kallast ja harrastajate arvestuses võistelnud Egon Üpraus.

Uhiuut mootorratast testinud Kallast võitis mõlemal päeval enamiku kiiruskatsetest. Teise pjedestaalikoha hõivas Urmas Põldma ja kolmanda kohaga pidi leppima soomlane Miko Mellin, kellele asjatundjad ennustasid enne endurot võitu.

Mart Meeru tagas endale stabiilse sõiduga kuuenda koha ja Karmo Volmer oli 11.

Üprausil õnnestusid suurepäraselt nii ekstreemkatsed kui krossi- ja endurotestid.

Teise koha vääriliselt kihutas lõunanaaber Raivis Kurpnieks ja kolmandaks tuli soomlane Tuomas Kyytsönen. Vaido Kalm teenis kahe päeva kokkuvõttes neljanda koha punktid, Silver Pukk oli kuues ja Timo Hermlin seitsmes.

E1 klassis käis tihe rebimine meie mehe Toivo Nikopensiuse, lätlase Edgars Silinši ja soomlase Lauri Saloneni vahel.

Nikopensius teenis teise auhinna

Avapäeval oli Šilins parim, talle järgnesid Salonen ja Nikopensius. Teisel päeval kaotas lätlane ekstreemkatsel pehmesse pinnasesse kinni jäädes palju sekundeid ja pidi lõpuks leppima Saloneni ning Nikopensiuse järel kolmanda auhinnaga.

“Esimesel päeval ebaõnnestus mul ekstreemkatsel üks palkidest üle ronimine ja sellest piisas, et kolmandaks kukkuda, kuid teine päev tuli päris kenasti välja,” märkis paljukordne Balti meister ja tunamullu seenioride Euroopa kulla võitnud Nikopensius.

Üle 50aastaste veteranide konkurentsis teenis Madis Pool põhjanaabri Pekka Soindula järel teise auhinna ja kolmanda koha sai Ricards Duonelavicius Leedust. Nooremate seenioride võistlusel tuli Jüri Bauer neljandaks.

Klubide arvestuses võitis ülekaaluka esikoha Paikuse esimene tiim, kellele järgnesid Läti klubi Motorsports RT ja Soome tiim MENS.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles