Nii tarkusehamba väljatõmbamine kui eemaldamata jätt on risk (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jannseni kliiniku hambaarsti Madis Savi sõnutsi tuleks tarkusehammast eemaldades veenduda, et tervisele saadav kasu kaalub üles eemaldamisega kaasnevad riskid.
Jannseni kliiniku hambaarsti Madis Savi sõnutsi tuleks tarkusehammast eemaldades veenduda, et tervisele saadav kasu kaalub üles eemaldamisega kaasnevad riskid. Foto: Mailiis Ollino

Leidub vist vähe inimesi, kes ei oleks kogenud tarkusehammastega kaasnevaid muresid. Viimastena lõikuvad hambad on ülejäänutest nõrgemad, kipuvad lagunema ja ruumipuuduse tõttu põhjustavad hullemaidki hädasid.

Üks 20ndates naine rääkis, kuidas tal üks alumine tarkusehammas kasvas suuõõnes pikuti, surudes teisi hambaid puseriti. Naine möönis, et viivitas hamba väljatõmbamisega liiga kaua. Hambaarstid soovitasid selle eemaldada juba enne, kui see kahju hakkas tegema.

Protseduuri kartes pöördus arstide poole alles siis, kui kahju oli silmaga näha. Pikuti kasvava hamba eemaldamine läks keeruliseks ja 15minutisest protseduurist kujunes tunnine. “Tuleb meeles pidada, et iga tuimastav süst maksab. Selle tunni aja jooksul sain mina neid ikka hulgim,” märkis ta.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles