Pärnu ansambel Greip osaleb Vaasa koorifestivalil

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ansambel Greip.
Ansambel Greip. Foto: Urmas Luik

Homsest laupäevani toimub Pärnu sõpruslinnas Vaasas 19. Vaasa koorifestival. Pärnust osaleb festivalil vokaalansambel Greip.

„Vaasa minekut ootasime juba ammu. See on ilus linn ja seal on hea publik. Eelmisest Vaasa reisist on kõige eredam mälestus kontserdist Vaasa kirikus. See oli 2008. aastal, kui Eesti Vabariik tähistas 90 aasta juubelit sündmusega „Eesti tuleb külla“,“ ütles Greibi solist Fred Rõigas. Ansambel oli selleks ajaks tegutsenud vaid kaks aastat ning Rõigas meenutuse kohaselt oli sealne kontsert läbi aegade parim.

„Meie päevad Vaasas saavad olema küllaltki tihedad. Esineda tuleb palju, kolm-neli pikka kontserti päevas. Kerge see olema ei saa,“ rääkis Rõigas. „Repertuaar on meil mitmekülgne, palju on uusi laule, mida seal esitada ja tutvustada soovime. Et tegemist on koorifestivaliga, on seal kindlasti palju vokaalmuusika austajaid, seega asjatundlik publik, kellele on alati hea esineda.“
 
Vokaalansambel Greip on tegutsenud 2006. aasta jaanuarist. Selle aja jooksul on nad esinenud festivalidel, suurüritustel ja võitnud konkursse.

Ansamblisse kuuluvad Karin Leetsar (sopran), Mari Holm (alt), Fred Rõigas (tenor), Rauno Muttik (beatbox, bass), Reimo Kiisk (bass).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles