Mark Soosaar: Kingitused Pärnu moodi (1)

Mark Soosaar
, Uue kunsti muuseumi juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uue kunsti muuseumi juht Mark Soosaar läheb täna pankurite jutule, et leida raha muuseumi maja omanikult välja ostmiseks. Vastasel juhul peab muuseum välja kolima.
Uue kunsti muuseumi juht Mark Soosaar läheb täna pankurite jutule, et leida raha muuseumi maja omanikult välja ostmiseks. Vastasel juhul peab muuseum välja kolima. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Eesti riigi 100. aastapäeva pidus­tused on nagu enneolematud jõulud, kus kõik teevad kõigile kingitusi ja suures tuhinas endalegi.

Pärnu uue kunsti muuseumgi sai paar päeva tagasi mitu “kingitust”. Esplanaadi 10 hoone omanik saatis viimase hoiatuse, et kui 23. veebruariks pole­ tasutud esimese korruse üürivõlg 60 000 eurot, peame vabastama­ ruumid 31. märtsiks või ta kahekordistab renti 20 000 euroni kuus. Seda raha muuseumil pole.

Samal päeval tuli “kingitus” kultuuriministeeriumilt, mis lükkas tagasi meie ettepaneku tulla koos Riigi Kinnisvara ASiga appi, et säiliks muuseumi senine kodu, millesse nii riik kui Pärnu linn on investeerinud üle miljoni euro ja mille müügist 2006. aastal teenis linn 2,35 miljonit eurot.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles