Muusikaõpetajad palka juurde ei saanud

Martin Laine
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Eile kinnitati Pärnu volikogus linnavalitsuse aastaeelarve. Emotsioone tekitasid muusikakooli õpetajate palgad, kuid näiteks tunti muret sellegi pärast, kas Paikuse ja Audru lapsed jõuludeks tänavugi kommikoti saavad.

Hiljuti saatsid Pärnu muusikakooli õpetajad linnavalitsusele kirja, milles panevad kahtluse alla kooli jätkusuutlikkuse, kuna mitu pedagoogi on koolist lahkunud asutustesse, mis maksavad rohkem palka.

Eile kinnitatud eelarvesse polnud aga muusikaõpetajate palgatõusu ette nähtud. Tänavu eelistati suurendada hoopis lasteaiaõpetajate, hariduse tugispetsialistide, hooldajate ja raamatukoguhoidjate töötasu.

Abilinnapea Meelis Kukk andis aru, et näiteks lasteaiaõpetajate palk kontakttunni kohta on muusikakooli pedagoogidega võrreldes väiksem. Samuti selgitas ta, et muusikakooli õpetajate palka on kahel eelmisel aastal eelistempos tõstetud ja mitu õpetajat osaleb Pärnu orkestri töös täiskohaga.

Volikogus arutati samuti uue kunsti muuseumi jätkamise väljavaateid ja sedagi, kas kolmanda silla tarvis eelarves mingit ruumi on. Paikuse ja Audru esindajad tundsid aga muret hoopis jõulude pärast.

Volikogu liige Jaanus Põldmaa küsiski, kas eel­arve näeb ette koolilastele kommikottide jagamist jõulude ajal. Kuke sõnutsi pole selleks eraldi kulurida, kuid arvas­, et see on linnavalitsusele jõukohane.

Linna 2018. aasta tuludeks on plaanitud 69,8 miljonit ja kuludeks 62,1 miljonit eurot. Olulisematest investeeringutest on raha ette nähtud Raja tänava lasteaia ja ujula ehitamiseks, Mai ja kesklinna tänavavalgustuse uuendamiseks ja Tammsaare kooli renoveerimiseks.

Volikogu toetas eelarve eelnõu 22 poolthäälega. Opositsioon otsustas hääletamata jätta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles