Valga korvpallurite 17 kolmest olid Pärnule liiast

Märt Pilme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu tiimi suurim korvikütt oli Siim-Markus Post.
Pärnu tiimi suurim korvikütt oli Siim-Markus Post. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Pärnu Sadama korvpallimeeskond kaotas meistriliigas kodusaalis Valga-Valka / Maks&Mooritsale 79:95.

Tänavu olid Pärnu ja Valga kohtunud kolmel korral ja mängude saldo 2:1 Sadamale. Viimati mängiti kuu aega tagasi, kui meie poisid võitsid võõrsil 82:70.

Pärnu paiknes kuus matši enne põhiturniiri lõppu kuuendal, Valga neljandal kohal, kuid kahe meeskonna vahe oli vaid kaks võitu. Seega oli tänane mäng play-off'i asetust silmas pidades väga oluline.

Kui avaveerandi esimene pool möödus võrdsete heitlusena, tegi Valga 14:14 viigiseisult 14:4 spurdi ja võitis veerandi kümne punktiga. Teisel mänguperioodil kärises vahe juba 13punktiliseks, kuid Pärnu ei jätnud jonni ja tuli poolajaks kolme punkti kaugusele (40:43). 

Valga tegutses edukalt kaugvisetel, tabades poolaja vältel kolmeseid 66 protsenti (8/12). Pärnu poolelt oli hoos Siim-Markus Post, kelle kontos oli juba 15 silma.

Teisel poolajal põnev matš jätkus. Pärnu püsis Valgast mõne korvi kaugusel, kuid edukas veerandi lõpp viis piirilinlased enne viimast veerandit kaheksaga ette (65:58).

Otsustava veerandi alguses pääsesid külalised 12 punktiga (74:62) ette ja Pärnu seis näis täbar. Viis minutit enne mängu lõppu oli vahe juba 16 silma ja mäng oli tehtud.

Pärnule sai saatuslikuks kehv kaitsemäng, vastastel lasta visata 95 punkti on selgelt liiast. Valga pallurid näitasid head visketabavust: kahestel 53 ja kolmestel 58 protsenti. Piirilinlased tabasid koguni 17 kaugviset. 

Pärnu poolelt tegid hea mängu Post ja Nemanja Miljkovic, kes kogusid vastavalt 23 ja 22 silma. Teiste panus jäi tagasihoidlikuks. 

Sadama järgmine matš toimub juba laupäeval, kui kodusaalis minnakse vastamisi võiduta G4S Noorteliiga tiimi vastu. 

Liigatabel: 

Liigatabel.
Liigatabel. Foto: basket.ee
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles