Pärnus põles ridaelamu saun, eluruumidest päästeti kass

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästeauto. Foto on illustreeriv.
Päästeauto. Foto on illustreeriv. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Täna öösel süttis Pärnus Suur-Kuke tänava ridaelamus saun. Põlengut kustutada üritanud mees sai kergeid põletushaavu, päästjad tõid suitsusest ruumist välja kassi.

Häirekeskus sai kella 2.30 ajal teate, et Suur-Kuke tänaval tõuseb ridaelamust suitsu. Päästjad selgitasid välja, et esimesel korrusel põleb saun.

„Üks suitsusukeldumispaare hakkas tegelema põlengu kustutamisega, teine tõi suitsu täis ruumidest välja kassi,” sõnas päästeameti pressiesindaja Marek Kiik.

Enne päästjate kohalejõudmist oli pererahvas majast välja saanud. Põlengut alguses ise kustutada üritanud mees sai kergeid põletushaavu ja talle andsid esmaabi kiirabitöötajad.

Tulekahju kustutati lõplikult ligemale tunniga. Saunaruumid said tule-, eluruumid osaliselt suitsukahjustusi.

Päästjad ei leidnud eluruumidest ühtki töötavat suitsuandurit. „Nende puudumine oleks võinud pererahvale saatuslikuks saada,” nentis Kiik.

Elanikele tehti selgitustööd häireseadme vajalikkuse kohta. „Kodu kujundamisel on ohutus esmatähtis ja mitmekorruselises elamises ei piisa ohutuse tagamiseks ühest suitsuandurist, vaid see peaks olema lausa igal korrusel,” kinnitas Kiik.

"Suur-Kuke tänaval põlenud sauna leiliruumis oli kuumenenud kerisest süttinud selle peale pandud murutrimmer ja kõrval veidi lava puitkonstruktsioone," selgitas Lääne päästekeskuse menetlusvaldkonna peainspektor Raido Mets. "Kuigi põleng ei ulatunud suurele alale, levis plasti põlengust ometi palju tahma, millest ruumid said sedavõrd palju kahjustusi, et remonti vajab peaaegu kogu elamine."

Elanike jutu järgi ei kasutatud leiliruumi sihtotstarbeliselt juba pikka aega ja seal hoiti asju. Kuidas keris ise sisse lülitus, jäi Metsa teatel esialgu selgusetuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles