Karuse jaamahoone kui õpetaja

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paldiski jaamaülema vile suus ja jaamakorraldaja lipud käes, seisab Meelike Naris oma kodu, Karuse jaamahoone ees.
Paldiski jaamaülema vile suus ja jaamakorraldaja lipud käes, seisab Meelike Naris oma kodu, Karuse jaamahoone ees. Foto: Urmas Luik

Aafrikas vabatahtlikuna aidsi vastu võidelnud prantsuse filoloog Meelike Naris ütleb Karusel oma kodu näidates, et see maja valis tema. Pealinna naine otsis talu ja sõpradega maal ringi sõites jäi tema­ pilk pidama kuulutusel, et müüakse kahekorruselist eramut koos kõrvalhoonetega.

“Kuulutusel ei olnud mainitud, et raudteejaam või midagi sellist. Sai siia vaatama tuldud ja millegipärast tundus, et see ongi­ maja, mida otsin,” seletab 1931. aastal Rapla–Virtsu raudtee 84. kilomeetrile ehitatud kahe­korruselise vaksalihoone omanik. “Tulin­ siia elama ja alles siis hakkasin mõtlema, mida ma teen sellise suure laguneva majaga. Aga hakkasin ühest otsast vaikselt korda tegema, niimoodi on läinud juba 15 aastat.”

Karuse raudteejaam 1931. aastal piltpostkaardil, mis saadeti siit pöördele kirjutatud aadressi järgi Koplisse.
Karuse raudteejaam 1931. aastal piltpostkaardil, mis saadeti siit pöördele kirjutatud aadressi järgi Koplisse. Foto: Erakogu
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles