Linn pöördus muuseumile ruumide leidmiseks maaklerite poole  

Martin Laine
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu uue kunsti muuseumi ähvardab endiselt oht katuseta jääda.
Pärnu uue kunsti muuseumi ähvardab endiselt oht katuseta jääda. Foto: Mailiis Ollino

Kuna Esplanaadi 10 ruumide üürimine pole Pärnu uue kunsti muuseumile jõukohane ja linnavalitsuse korraldatud pakkumisvoor kukkus läbi, otsib raad muuseumile peavarju maakleribüroode abiga.

„Palun andke hiljemalt 14. maiks teada, kas teie andmebaasis leidub ruume, mis võiksid uue kunsti muuseumile sobida,“ seisab linnavara peaspetsialisti Kadri Tekko pöördumises neljale Pärnu maakleribüroole.

Varem on Pärnu linnapea Romek Kosenkranius öelnud, et võib-olla peaks ruumidele seatud kriteeriumidele lähenema loomingulisemalt. Seekord ongi maakleritele saadetud kirjas esitatud üsna vabad nõuded.

Üldpinda peaks olema ligemale 1000 ruutmeetrit, millest 600 läheks ekspositsioonide alla. Muuseumile soovitakse ruume kaheks aastaks. Toad peaksid olema köetavad ja ventileeritavad. „Kahjuks ei ole linnale kuuluvate ruumide hulgas sobivaid pindu,“ kirjutas Tekko.

Linnavalitsuse korraldatud konkursile sai esitada pakkumisi 30. aprillini, kuid seda tegi ainult Esplanaadi 10 omanik ise. „Vaid üks pakkumine tuligi ja see on OÜ Novira Capitalilt, mille hind ei olnud meile vastuvõetav,” ütles Kosenkranius mai algul.

Novira Capitaliga on praegu kokkulepe, et kui uue kunsti muuseum 15. juunil ruumid vabastab, ei nõuta muuseumilt arveid sisse ega rakendata sanktsioone. Viimase seisu järgi võlgnes muuseum majaomanikule 60 000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles