Kihnu pääsemine kisub suvel õnnemänguks

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus 200kohaline Kihnu Virve vedas eelmisel aastal ligemale 71 000 reisijat.
Uus 200kohaline Kihnu Virve vedas eelmisel aastal ligemale 71 000 reisijat. Foto: Urmas Luik

Kihnu ettevõtjad ja ürituste korraldajad muretsevad, sest huvilistele ei jätku laevapileteid ja lisareise mandri ja ­saare vahel pole sel ­suvel plaanis. Mitu kuud ette on 200kohaline Kihnu Virve välja müüdud näiteks kodukohvikute päevaks ja mere peo ajaks. Siin- ega sealpool kaldal ei lohuta kedagi teadmine, et igale sõidule jäetakse 50 piletit kassast vabamüügiks.

“Kõik huvilised ei saa soovitud sündmustest osa, kuna nad ei pääse saarele ega tagasi,” tõdeb Kihnu abivallavanem Taivi Vesik. “See, et 50 piletit on vabamüügis, ei tähenda ­seda, et näiteks paarisaja kilomeetri kauguselt tulnud külaline Munalaiu sadamas vabamüügist pileti saab, sest eelisjärjekorras pääsevad laevale kohalikud elanikud.”

Ettevõtluse ja turismivaldkonna abivallavanem Vesik möönab, et hooaeg on niigi napp ja tulu teenimise võimalus Kihnu ettevõtjatel üürike ja kohaliku ettevõtluse kohal püsib ­murepilv. Paraku ei hajuta seda keegi ega miski ja kihnlased pärivad, kuidas eelmistel aastatel suutis laevafirma suurürituste ajal lisareise korraldada, aga juba alanud turismihooajal pole see võimalik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles