Reet Sai: Lahendusi tuleb kaaluda kohalikke ähvardamata

Reet Sai
, Mereküla elanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Via Baltica ehitusel ei ole riigi huvides eelistada transiidi huvisid kohalike inimeste omadele.
Via Baltica ehitusel ei ole riigi huvides eelistada transiidi huvisid kohalike inimeste omadele. Foto: Urmas Luik

Tähelepanelikumad Häädemeeste valla elanikud on kursis, et praegu käib Via Baltica ümberehitus linnast kuni Uuluni. ­Tuleb neljarealine maantee ja vajadust muuta liiklusolukorda ei vaidlusta keegi. Siiski tekkis mul teemasse süvenedes tunne, et toimub küll midagi suurt ja olulist, aga tulemuse eest ei hakka keegi vastutama. See teeb murelikuks.

MTÜ Külaselts Pulverk on Merekülas tegutsenud juba üle viie aasta. Mõne arvates olen maaelu teemadel kirjutades ja asju ajades isehakanud külavanem, aga meist sai kollektiivne külavanem 2015. aastal, kui muinastulede õhtul volitasid inimesed MTÜ küla asju ajama. Põhimõttelistes asjades on minu varasemate pöördumiste aluseks olnud enne arupidamine külas. Seoses Via Balticaga maanteeametile ettepanekute koostamisel tegutsesime samuti nii. Mereküla elanikuna tahan jagada enda muremõtteid, mis tekkisid selle pöördumise koostamise ajal.

Häirib see, kuidas asju aetak­se. Maanteeameti projekteerijad näevad silme ees teed, kus pole tülikaid peale- ega mahasõite ja saab arendada kiirust 120 kilomeetrit tunnis. Lähteandmed selleks võetakse 2009. aastal alustatud ja 2012. aastal maavanema kinnitatud teemaplaneeringust. Kas elu on kuuel aastal siinkandis seisnud?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles