Suvekülalised

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Kümne aasta pikkune sõprus Eesti perega tõi jaapanlased Masao ja Minako Yamada Pärnusse, muu hulgas astusid külalised tõusva päikese maalt läbi Pärnu Postimehe toimetusest.

Mis tõi teid Pärnusse?

Minako: Me tulime külla oma sõbrale Margele. Aastal 2001 külastas ta meie kodulinna Jaapanis ja meist said sõbrad. Meie kirjavahetus kestis kümme aastat, enne kui meie suur plaan teoks sai ja me lõpuks Eestisse jõudsime.

Nii et olete esimest korda Eestis?

Koos: Jah!

Kas miski teid Pärnus häirib ka?

Justkui ühest suust: Sääsed!

Milline teie edasine reisiplaan välja näeb?

Minako: Me lahkume Eestist pühapäeval, 12. juunil, veedame neli päeva teie põhjanaabrite soomlaste pealinnas Helsingis, seejärel lendame tagasi kodumaale.

Mida kavatsete järelejäänud ajaga Eestis ette võtta?

Minako: Pole aimugi!

Masao: Me järgneme Margele.

Minako: Siiani olnud väga lõbus, seega, me usaldame teda edasi.

Masao: Pärnu on väga ilus linn. Meile tõesti meeldib siin.

Jaapanit ja mõneti kogu maailma raputanud katastroofilisest maavärinast on möödas kolm kuud. Milline olukord valitseb teie kodumaal?

Masao: Eks meil lähe tasapisi paremaks. Tuumajaamad stabiliseeruvad ja radiatsioonitase langeb. Inimesed aitavad üksteist, kui vähegi võimalik. Siiski, turiste on eelmise aastaga võrreldes märkimisväärselt vähem, tõenäoliselt paistab meie olukord välismaailmale hullem.

Kuidas mõjutas kevadine loodusõnnetus teie elu?

Masao: Meil vedas. Meie kodukandis on ohutu, kuid ma muretsen maksude pärast, mis lähiajal võivad jõudsalt tõusma hakata.

Millega te oma kodumaal tegelete?

Masao: Meil on väike perefirma, mis tegeleb veebidisani ja reklaamindusega, sellest puhas huvi Eesti ajalehtede vastu. Minako teeb kodulehti, veebikuulutusi ja kohalikule lehele reklaame. Imekspandav, kui avar teie kontor on! Jaapanis on igal ajakirjanikul vaid omalaiune ala töölauast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles