Kõrgkool võib kaitseväe järel oodata

Asso Puidet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ETV noorte teadussaate “Rakett 69” võitnud Juhan Koppelit tulid ajateenistusse saatma vend Jakob ja õde Liisa.
ETV noorte teadussaate “Rakett 69” võitnud Juhan Koppelit tulid ajateenistusse saatma vend Jakob ja õde Liisa. Foto: Urmas Luik

“Ma mõtlen, et üks õige mees peaks ikka sõjaväes ära käima,” teatas eile hommikul Pärnu kontserdimaja eest koos teiste noorte meestega bussi istunud ja Tapa väljaõppekeskuse poole teele asunud Erik Soekov veendunult.

“Ma olen 12 aastat ajusid treeninud, nüüd võiks natuke lihast ka treenida,” on ajateenistus Pioneeripataljonis Soekovi hinnangul asjalik vaheldus, enne kui taas ajugümnastikaga tegelema hakata.

Nagu paljud ta klassivennad, kellega sel kevadel Koidula gümnaasium lõpetati ja kõrgkooli sisseastumiskatsed tehti, otsustas Soekov, et ei lükka kodumaa teenimist edasi ajaks, kui juba paar aastat ülikoolis õpitud.

“Ma usun, et kõige parem oleks võtta ette ikka üks asi korraga, siis saab täie mõistuse ja jõuga keskenduda sellele,” leiab Soekov selle loogilise valiku olevat.

“Muidu on nii, et käin vahepeal ajateenistuses ära ja siis küsin endalt, mida ma siis esimesel kahel kursusel õppisin,” lisas noormees.

Ülejäänud kutsealustel, kes siiski otsustavad esmalt kõrgkooli minna ja hakkavad sügisest omandama kõrgharidust Eesti kõrgkoolis, mille lõpetamisel antakse välja riiklikult tunnustatud diplom, on võimalus teatada kaitseressursside ametile kirjalikult käesoleva aasta 15. septembriks kalendriaasta, millal nad soovivad kolme aasta jooksul alates õppeasutusse vastuvõtmisest asuda ajateenistuskohustust täitma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles