Sindis vahetus linnapea

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Šorin.
Marko Šorin. Foto: Urmas Luik

Sindi senisele linnapeale Anu Vassvikile sai eilsel hääletusel saatuslikuks umbusalduse algatanud Kodulinn Sindi seitsmele häälele lisandunud volikogu esimehe Aleksander Kase hääl.

Kask kuulub Keskerakonda. Vassviki linnapeaks kutsunud valimisliitu Uuenev Sindi ja ühtlasi Isamaa ja Res Publica liitu kuuluv Birjo Piiroja jäi hääletusel erapooletuks.

Sindi linnasekretär Andres Annast sõnas, et umbusaldushääletusel olid kohal kõik 15 volikogu liiget.

Pärast kümneminutist vaheaega valiti kohe Sindile uus linnapea. Selleks hääletuseks oli kohale jäänud kümme volinikku, kuna osa lahkus. Salajase hääletuse tulemusel valiti sellele kohale senine abilinnapea Marko Šorin (pildil) üheksa poolthäälega.

Vastavalt seadusele lõppesid Vassviki volitused eilsest päevast ja eilsest asus sellele kohale Šorin. Nõnda oli eile Sindil ühel päeval kaks linnapead.

Linnavalitsuse liikmed jätkavad oma ülesannete täitmist uue linnavalitsuse ametisse kinnitamiseni. Ettepaneku järgmise koosseisu moodustamise ja abilinnapea määramise kohta teeb volikogule kinnitamiseks vastne linnapea.

Umbusaldushääletuse eel põhjendasid umbusaldajad oma algatust ja Vassvik vastas, et jääb kindlaks oma Pärnu Postimehes ja Sindi Sõnumites avaldatud põhjendustele.

Umbusaldajad tegid Vassvikile etteheiteid kokku üheksas punktis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles