Motomehed võitsid viis pjedestaalikohta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juunioride Euroopa meistrivõistluste etappidel kihutav Pärnu poiss Tamur Talviku teenis Türi krossil 65 ccm masinaklassis kindla esikoha.
Juunioride Euroopa meistrivõistluste etappidel kihutav Pärnu poiss Tamur Talviku teenis Türi krossil 65 ccm masinaklassis kindla esikoha. Foto: Erakogu

Motokrossi Eesti meistrivõistluste teisel etapil Türi külje all Kihli rajal kihutasid Eesti ja lähinaabrite võidusõitjad üheksa võistlusklassi arvestuses.

Nädalavahetuse kuumalaine muutis motomeeste elu rajal lausa põrguks. “Päike andis ikka täiega kuuma,” rääkis Pärnu motoklubi esinumber Jüri Makarov. “Väike järveke või õigemini veesilm raja ääres aitas vaid pisut olukorda leevendada, sest vannivee temperatuurile lähenev tiik suurt jahutust ei pakkunud.”

Noored teenisid medaleid

Pärnumaa võidusõitjatest tõusid pjedestaali kõrgeimale astmele noorema põlvkonna mehepojad.

Paikuse klubi värvides võistlev Tamur Talviku teenis 65 ccm masinaklassis 15 konkurendi seas kindla esikoha. Teiseks tuli Jan Jakobson ja kolmas oli Kristo Tarasov. Poiste quad 100 klassis kuulus kaksikvõit Pärnu motoklubi tulevikulootustele. Esimesena kihutas üle lõpujoone Jenss Lootus ja teise auhinna sai Kevin Saar. Kaks korda suurema kubatuuriga tsiklite quad 200 arvestuses võidutses Kaspar Haiba, kannul Martin Adamson ja pärnakas Kristof-Tiit Ehamäe ning viienda koha sai Hendrik Volmer.

Kõige nooremate võidukihutajate 50 ccm klassis tunnistas kolmandana lõpetanud Jörgen-Matthias Talviku vaid Kairo Katkosilti ja Allar Penti paremust.

Juunioride 85 ccm töömahuga mootorrataste arvestuses pidi Hendrik Talviku seekord leppima viienda tulemusega. Esikoha võttis idanaaber Ivan Baranov, teiseks tuli lätlane Toomas Sileika ja kolmanda koha sai Karel Kutsar. Pärnu poiss Sander Luik lõpetas Türi krossi 30 võistleja seas 21. positsioonil.

Seenioride võidukihutamisel noppisid paremad palad Reio Engman, lõunanaaber Juris Kovgers ja Rene Jõgimaa. Makarov lõpetas avasõidu esikolmikus, kuid kordussõidus pääses ta tõrkuva stardipuu tõttu rajale alles võistlejaterivi lõpus.

“Täpselt sama jama oli Hendrik Talvikul, kes ei saanud stardist õigel ajal minema,” rääkis Makarov, kes pidi Türil leppima neljanda kohaga. Aivo Rabbi oli kuues ja Aivo Hünnev sai 10. tulemuse.

Quadracer’ite klassis sai mullune Eesti meister Kaspar Kangur tulemuse kirja vaid ühes sõidus ja talle kuulus üheksas koht. Kaherattalistel MX2 tsiklitel viisid Karlis Sabulis ja Pauls Jonass kaksikvõidu Riiga ning kolmanda koha karika võttis vastu Kristjan Rätsep. Karl Saat lõpetas võistluse 12. kohal ja Merilin Lehe oli 21.

Lähinaabrid tulevad Pärnusse

Homme kihutavad Eesti, Läti, Venemaa, Soome ja Valgevene krossiässad Pärnu lennuvälja motopargi rajal suurte traditsioonidega võidusõidul “Pärnu Kuningas 2011”.

Motokross algab täpselt keskpäeval noorte ja C- ning B-klassi võistlejate sõitudega. Kokku jagatakse auhindu kümnes masinaklassis.

“Kõige põnevamad sündmused hakkavad hargnema kindlasti MX1 ja MX2 klassis,” rääkis Makrov. “Võistluspäeva lõpetavad superfinaal, kuhu pääsevad iga klassi tosin paremat, ja kaugushüppevõistlus. Praegu kehtiva Eesti rekordi 52,2 meetrit püstitas Asko Lihtsa mullu Pärnus.”

Küsimusele, kes võiks selle aasta kuningakrooni endale saada, kostis Makarov: “Mina panustaksin Priit Rätsepale või Gert Krestinovile, võib arvata, et nende vahel tuleb ülipõnev esikohaheitlus.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles