Euroopa meistrivõistlused tulevad Paikusele

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paikuse klubi enduroässa Toivo Nikopensiuse auhinnakogus on seenioride EMi kuldmedal.
Paikuse klubi enduroässa Toivo Nikopensiuse auhinnakogus on seenioride EMi kuldmedal. Foto: Urmas Luik

Itaalias Trevisos toimunud UEMi (Euroopa mootorrattaspordi liit) aastakongressil otsustati, et 2012. aasta enduro Euroopa meistrivõistluste üks etapp sõidetakse Eestis Paikusel.

Konkurents oli tihe, EMi neljale etapile kandideeris kokku 12 riiki. Eesti tugevuseks oli meile omane hea korraldus ja Paikuse motoklubi ning Eesti enduro eestvedaja Toivo Nikopensiuse suur töö.

”Enduro Euroopa meistrivõistluste etapi saamine Eestisse on suur saavutus, selle taga on seenioride klassis Euroopa meistriks tulnud Nikopensiuse ja Paikuse motoklubi tugev töö,” ütles EMFi peasekretär Veiko Biene. “Kevadel Paikusel sõidetud enduro Balti meistrivõistluste etapil oli kohal UEMi vaatleja, kes lahkus siit väga positiivsete emotsioonidega, kiita sai nii võistluse korraldus kui rajad.”

Biene rääkis, et juhuse hooleks ei olnud Paikuse meestel jäetud midagi, eeltöö oli ära tehtud ja nüüd, kus etapi korraldusõigus on käes, saab kinnitada, et kõik sai tehtud õigesti.

“Võistlejaid osaleb Euroopa meistrivõistlustel ligi 200. Kui arvestada veel juurde teenindav personal, tuleb Eestisse ligi 1000 inimest, mis on oluline arv ka turismi seisukohast,” sõnas Biene. “Praegu tõusuteel oleva Eesti enduro jaoks on EMi toimumine Eestis oluline hetk, kui võistlejad saavad kodus ennast võrrelda Euroopa parimatega.”

2012. aasta Euroopa meistrivõistlused algavad Itaalias, teine etapp on Eestis Paikusel, kolmas Lätis Ogres ja viimane etapp sõidetakse Slovakkias.

Viimane etapp on kolmepäevane, esimesed kolm aga kahepäevased.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles