Malevlased aitavad Pärnu muuseumil kolida

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fondi varadade pakkimine Pärnu muuseumis.
Fondi varadade pakkimine Pärnu muuseumis. Foto: Urmas Luik

Pärnu muuseumi kolimisel on abiks õpilasmalevlased, kes pääsevad ajaloolistele eksponaatidele märksa lähemale kui tavaline muuseumikülastaja.

Kes kunagi kolinud on, teab, et lihtne see pole. Mida aga kujutab endast sadade tuhandete eksponaatidega muuseumi kolimine, on keeruline isegi ette kujutada, vahendas ERR.ee "Aktuaalset kaamerat".

Pärnu muuseumi uus hoone hakkab valmima ja õige pea saab sealsetesse nüüdisaegsetesse hoidlatesse sisse viia praegu linna kuues kohas hoitavad muuseumi varad. Kolimine tuleb kadudeta üle elada. Eelmisel nädalal alustas augusti teise pooleni tegutsev kümneliikmeline malevarühm.

"Meil on vaja töökäsi, ja mitte ainult töökäsi, vaid ka tarku inimesi, kes tunnevad austust nende asjade vastu, mida nad käitlevad siin meie kolimise ajal. Leidsime, et malevlastele on see jõukohane. Nende kümne noore inimese näol oleme leidnud suurepärased sõbrad, siiamaani saab nende kohta öelda ainult kiidusõnu," kinnitas muuseumi projektijuht Elmar Trink.

Eile tehti töist tutvust Koidula muuseumi pööningul hoitud maalide ja etnograafiliste museaalidega. Kontrolliti andmeid, puhastati, pakiti. Rühma liikmed kinnitasid kui ühest suust, et sattusid võimalikest kõige huvitavamasse rühma.

Kuu lõpus suletavas Pärnu vanas muuseumihoones on näitusepinda vaid sadakond ruutmeetrit. Uues Aida tänava majas on seda ligi kuus korda enam.

Päris avatuks kuulutatakse Pärnu uus muuseum järgmise aasta 23. veebruaril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles